Facebook bannaa Suomessa kyseenalaisin perustein.

Sain 14.11.2018 24h bannin Facebookilta. ”Peruste” oli kun kommentoin erästä keskustelua, jossa aiheena oli Suomen sodassa Neuvostoliitolle menetetyt alueet.

Lause oli: ”Ei ***** voi ottaa meidän maita vain silleen, että se asia on unohdettu.”

This post goes against our Community Standards
Vain sinä voit nähdä tämän julkaisun, koska se rikkoo vihapuhetta koskevia normejamme.
Olet menettänyt tilapäisesti oikeuden julkaista uutta sisältöä, Tämä väliaikainen esto on voimassa 24 tuntia. Voit julkaista Facebookissa vasta sen päätyttyä. Jos julkaiset uudelleen normiemme vastaista aineistoa, tilisi estetään kolmeksi päiväksi. Jos rikot normeja vielä tämänkin jälkeen, tilisi estetään pidemmäksi ajaksi. Muista, että kiellettyä sisältöä toistuvasti Facebookiin julkaisevien henkilöiden tilit voidaan poistaa käytöstä pysyvästi
_________________________________________________________________

Kerrottakoon, että ***** merkeissä oleva puuttuva sana merkitsi Suomea vastaan käydyssä sodassa yleisesti neuvostoliittolaista sotilasta merkitsevää sanaa. Jota yhä käytetään laajasti kirjallisuudessa ja muussa esittävässä taiteessa, saatikka sitten puhekielessä. Facebook siis yrittää vaikuttaa suomenkielen normaalin puhekielen- ja taiteen sanavalintoihin. Onko se hyväksyttävää? Facebookissa siis jyllää vahvana kyttääjien anonyymi verkosto, joka ilmiantaa amerikkalaiselle yritykselle suomalaisia kyseenalaisin perustein, ja jakaa banneja aivan normaalista kielenkäytöstä. Eikä Karjalan menetystä suomalaiset unohda, ei ainakaan vielä minun sukupolvi, jonka vanhemmat koki sodan ajan ja aluemenetykset. Miten sananvapauden tulee loppujen lopuksi käymään Suomessa, jos nämä kyttääjät saavat jatkaa toimintaansa, joutumatta koskaan vastuuseen toimistaan?

Niin, ja tällä Facebookin logiikalla sitten esim. Suomen ruotsinkielisistä käytettävä h:lla alkava sana on myös vihapuhetta, eikö vain? Ja sitten kaikki ne, jotka osaa venäjää, niin ilmiantamaan venäjänkielisiä Face-sivuja. Jos siellä vain vilahtaakaan venäläisten suomalaisista käyttämä tšuhna-sana (чухна), niin heti ilmiantamaan. Myös Tuntematon sotilas, ja paljon muita suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksia on sitten Facebookin logiikalla vihapuhetta, kun niissä usein esiintyy neuvostoliittolaisia vihollisia kuvaavana r-kirjaimella alkava viisikirjaiminen sana.

Jos nyt sitten katsotaan yleisellä tasolla Facebookin standardeja ja minunkin bannaamista, niin suomalaisten ilmiantajien ilmiannot eivät täytä edes Facebookin omia ehtoja (alla). Facen bannipolitiikasta on kyllä vaikeeta kokonaisuudessaan saada selkoa. Lienee kuitenkin selvä, ettei se perustu vain algoritmien käyttöön, jotka etsivät ja seulovat ns. ”vihapuhetta”. Jo sekin, miten on tunnetusti hankalaa haarukoida suomenkieltä algoritmein englanninkieleen perustuvassa järjestelmässä, kertoo, miten Facebookin kyttäys ja ilmiantojärjestelmä perustuu kansallisiin sensoreihin. Tätä oletusta tukee myös se, miten näitä banneja tippuu pitkien aikojen jälkeen itse keskusteluista. Sähköiseen kyttäysjärjestelmään perustuva järjestelmä löytäisi bannimateriaalin välittömästi.

Sananvapauden kannalta bannit ovat kestämätön käytäntö, koska kaikille kuuluva oikeus mielipiteeseen, perustuu nykyään pitkälle sosiaaliseen mediaan. Lisäksi poliittisen agendan perusteella toimivien ilmiantajien anonyymi verkosto, on täysin Suomen- ja läntisen oikeuskäsityksen vastainen. Tässä systeemissä ainakin vihan ”tunteet” lisääntyy, sekä vastakkainasettelu eri poliittisten agendojen välillä, jos vain yksi poliittinen suuntaus katsoo olevansa oikeutettu hallitsemaan suomalaisten mielipiteitä, sekä muuttamaan jopa suomalaisten normaalin puhekielen sanastoa. Suomalaisten olisi syytä jo herätä tähän vaaraan, joka uhkaa demokratiaa ja sananvapautta.

Facebookin omat määrittelyt kirjoittelusta, joka estetään.

Facebook blocks (and is working to continue to block):

– Terrorist activity
– Organized hate
– Mass or serial murder
– Human trafficking
– Organized violence or criminal activity.
– Regulated goods.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Uskonpuhdistus kristinuskossa ja islamissa.

Uskonpuhdistus tarkoitettanee uskonnon alkuperäisten arvojen ja väittämien palauttamista alkuperäiseen tilaansa, jonka se on menettänyt kulttuurisen tai ideologisen prosessin seurauksena. Näin ainakin voimme todeta kristinuskossa käyneen Martti Lutherin naulatessa teesinsä Wittenbergin kirkon oveen. Hän halusi palauttaa kristinuskon alkuperäisiin arvoihinsa, jotka hänen mielestään, katolinen kirkko oli menettänyt. Anekauppa tai inkvisitio eivät tietenkään kuuluneet Jeesuksen opetuksiin Uudessa testamentissa. Eikä varsinkaan Marian palvonta tai Paavin asema.

Länsimaissa puhutaan tarpeesta ”uudistaa” islam samanlaiseksi myötätuntoiseksi vöyhötykseksi, mitä kristinuskon protestanttinen siipi edustaa. Mutta, tässä ajatuksessa on jotain syvällisesti ongelmallista se, ettei Koraanissa ole sellaista osaa, jonka voisi palauttaa rauhalliseksi veisailuksi ilman elämän koko kirjoa kattavaa ideologiaa.

Islamin uskonpuhdistus on kyllä jo käynnissä. Sitä johtaa Muslimiveljeskunta ja sen välineenä on jihad. Näyttävimpinä toimijoinaan esim. ISIS. Nämä toimijathan vain yrittävät palauttaa islamin alkuperäisiin arvoihinsa. He itse eivät varmasti ajattele olevansa terroristeja, vaan juuri oikean islamin toteuttajia. He tekevät juuri sen, mitä Koraani ja profeetan opetukset käskevät.

Olisikin syytä unohtaa ajatus islamin uudistamisesta kristillisen maailman arvoihin sopivaksi. Se ei tule onnistumaan minkään loogisen perustelun avulla. Ihmiskunnalla ei ole muuta tulevaisuutta, kuin siirtyä uskonnoista kokonaan pois logiikan ja järjen puolelle. Vaikka kristillisyys onkin täysin vastakkainen arvojärjestelmä kuin islam. Jos uskomista jatketaan, niin uskontojärjestelmien konfliktia ei voi välttää.

Jos ihmiskunta ei ala käyttämään ainoaa asiaa, joka erottaa ihmisen muusta luonnosta – kykyä ajatella ja luoda uutta, niin koko ihmiskunta ajautuu tuhansia vuosia sitten keksittyjen houreiden valtaan ja myy niille aivonsa. Uskonnot sotkevat terveen järjen, vaikka ne olisivat miten humaaneja tahansa.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Suomessa ei enää ole sananvapautta.

En olisi uskonut, mutta pakko on. Me olemme olleet sokeasti sellaisen hyvinkin koukuttavan sosiaalisen median orjina, joka toimii kuten entiset NKVD tai Gestapo. Syylliseksi leimataan kysymättä syytetyltä mitään. Tai ei edes syytetä. Ilmiantajat kyttäävät ja salainen toverituomioistuin tekee päätöksensä salassa. Alkeellisinkin oikeusperiaate on facebookin hallitsijoille tuntematon käsite. Tällaisten menettelytapojen vallitessa, on aika kornia puhua mistään yhteisöstä tai sen arvoista.

Miten on selitettävissä, että kommenttini erään emeritusprofessorin päivitykseen johti tunnukseni sulkemiseen? Siinä päivityksessä oli linkkinä Jyväskylän Yliopiston professorin julkaisu Oikea-Mediassa. Linkki: http://beta.oikeamedia.com/o1-75907 Tämä johti Facen Gestapon iskuun. En olisi saanut kommentoida professorin tekstiä, joka suoraan liittyi aiheeseen.

Elämme merkillisiä aikoja. Sananvapaudesta puhutaan syvällä rintaäänellä, mutta oikeasti sanomisen vapautta ei Suomessa enää ole. On noussut erikoinen suojeltujen aiheiden ryhmä, jotka ovat täysin arvostelun ulkopuolella. Näitä ovat esim. homoseksualismi tai Islam. Halla-aho tuomittiin, kun hän analysoi Islamin uskontoa. Hän ei edes kritisoinut. En minäkään kritisoinut, totesin vain mielipiteenäni asioiden tilan. Mielipiteitä ei siis enää saa olla? Tai saa, jos ne on ”oikeita” mielipiteitä. Kysyn, mikä tässä minun kommentissani professorin tekstiin on vihapuhetta? Pidätän itselläni oikeuden arvostella kaikkia uskontoja. Kaikkia elämän ja yhteiskunnan ilmiöitä ja ismejä.

No, oikeastaan olen aivan tyytyväinen, vaikka hyviä keskustelukumppaneita menikin. Nyt ymmärrän paremmin, ja osaan tähän minuun kohdistuneeseen viha-actioon suhtautua. Silmäni avautuivat todellakin. Suomessa ei enää ole sananvapautta. En kuitenkaan aio lopettaa vapaan miehen oikeuttani sanoa mielipiteeni. Teen sen sitten täällä omalla web-saitillani. Tänne saa tunnuksen, kun ilmoittaa minulle, niin teen sen tänne ja pääsee kirjoittamaan. Email: kirjoittaja@vapaamedia.fi

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Alvin alaraja nostettava Viron tasolle.

Ehdottomasti ja nopeasti olisi saatava Suomeen Viron kaltaiset verolait, ja esim. alvin alaraja nostettava 40 000€, kuten Virossa. Sillä olisi valtava potentiaali pienyrityksille ja esim. toiminimille, jotka työllistävät itsensä. 10 000€ ilman alvia ei riitä mitenkään yhden yrittäjän toimeentuloksi. Sellaisella liikevaihdolla ei voi vielä tulla toimeen, koska yrittäjän tulon voi laskea vain voitosta (menojen) vähennysten jälkeen.

Tietysti näin eläkeläisenä itsekin voin ”harrastaa” liiketoimintaa vain mielenkiinnosta, mutta moni suomalainen yksinyrittäjä haluaisi ja voisi jotenkin tulla toimeen, jos alvin alaraja olisi (edes) Viron tasolla. Jos Suomen ja Viron kustannustaso otetaan huomioon, niin Suomessa avirajan pitäisi olla noin 50 000€. Alle 50 000€ liikevaihdon yrityksillä ei ole merkitystä alv-kertymään, mutta sen merkitys yksin yrittävän toiminnassa ja toimeentulossa on aivan ratkaiseva.

Jos esim. kampaaja tai muu käsityöläinen, tai vaikkapa vanhusten hoitaja, voisi myydä palvelujaan ilman alvia 50 000€ saakka, niin takuulla sillä olisi valtava työllisyyttä edistävä vaikutus. Koska se merkitsisi suoraan palvelujen hintatason laskua ja siten myynnin lisääntymistä. Kaikki hyötyisivät, myös ne palveluja kipeästi tarvitsevat asiakkaat, kuten kotona asuvat vanhukset. Suomen tilanne ei helpotu, jos verolakeja ei uudisteta radikaalisti, ainakin alvin osalta pienyrittäjyyttä suosivaan suuntaan – kuten Virossa on tehty.

Varmaankin olette kuulleet sanonnan, ettemme voi selviytyä toistemme selkiä pesemällä. Mutta, jospa asia ei olekaan niin yksinkertainen, jospa voimmekin selviytyä ja työllistyä vain tuottamalla palveluja toisillemme? Tämä johtuu siitä, ettei työvoimaa enää tarvita suuria määriä teollisessa tuotannossa automaation ja robotiikan takia (ansiosta). Jos vain saamme pidettyä riistokapitalismin kurissa, niin ihmiskunta voikin siirtyä uudenlaiseen palvelutuotannon aikaan, jonka mahdollistaa tuotannon automatiikka ja robottien tekemä työ tuotannossa. Tämä kehitys etenee nopeasti, jos kehitys länsimaissa saa jatkua edelleen tieteen ja teknologaian kannalta ilman kulttuurin murroksia.

Tämä on tietysti mahdollista vain, jos vihreän taantumuksen halut eivät saa sijaa yhteiskunnassa. Tai uskontojen valta ei pääse rajoittamaan vapaata tiedettä. Lisäksi, kaikki kehitys ja edistys tarvitsee jatkuvasti lisää energiaa, ja sitä saadaan (rasittamatta luonnon ekologiaa) vain aineen itsensä peruselementeistä – ydinenergiasta. Energiasta, jonka avulla meidän tähtemme (aurinko) elättää meitä. Vihreiden hörhöilyt energiantuotannon ympärillä, on suuri uhka yhteiskunnan kehitykselle ja uskontojen tukahduttava vaikutus ihmisen järkeen, on lisäksi koko länsimaisen kulttuurin uhka.

Oikeastihan ihmiskunnan tarpeet ja kehitys pitäisikin nähdä Universumin väistämättömänä kehityksenä ja jatkumona, koska vain ihmisaivojen kautta Universumi saa merkityksensä. Tämän kehityksen (tieteellis/teknisen) kehityksen lopputuloksena voi olla vain ihmimielen täydellinen sulautuminen lähtökohtaansa – Universumiin, ja tiedostus, jossa minuuden harhat eivät enää häiritse. Sehän on ollut nähtävissä koko ajan, vain seuraamalla yhdentyvän teidostuksen kehitystä tekniikan ja tiedonvälityksen alalla viimeisen 50-vuoden aikana.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Väestönsuojia ei kannata rakentaa.

Uskallan ottaa tähän asiaan kantaa, kun olen käynyt kaikki VSS-kurssit miehistötasolta johtajan jatkokurssiin saakka. Väestönsuojelu ei lain edellytysten mukaan toteudu nyky-Suomessa. Vaikka laki vaatii tietyn tason väestönsuojelussa suurilla työpaikoilla ja asuntoyhtiöissä, niin sen vaatimuksia ei noudateta. VSS-järjestelmässä suurin, kallein ja typerin asian on väestönsuojien rakentaminen.

Ajatelkaapa hyvät ihmiset oikeasti, jos tulisi esim. syojeluhälytys 1, jonka tarkoittaa sitä, että siviisiväestön on siirryttävä väestönsuojiin. Miten niille ihmisille kävisi, jos yhteiskunta siellä ulkona kokonaan häviäisi? Ydinsodasta selviytyminen väestonsuojissa aiheuttaisi vain suunnattoman lisäkärsimyksen niille, jotka ”selviytyivät”. Parempi suoja kansalle olisi realismi.

Kaikkein suurin uhka kriisitilanteessa on se, jos ihmiset eivät tiedä minne mennä tai mitä tehdä. Jos heitä ei ole mitenkään valmennettu tilanteeseen, jossa yhteiskunnan lait ja normit eivät enää ole voimassa. Jo se, jos taloyhtiöissä aina olisi suojelujohtaja, jonka tontilla olisi poistumisteiden ja suoja-alueiden määrittely, niin jo se toisi ihmisille tiedon ”jostain” logiikasta kriisitilanteessa. Paniikin välttäminen ja päämäärätön sekoilu on estettävissä, jos jokaista ihmistä on valmennettu toimimaan tietyllä tavalla.

Poistumistiet ja suoja-alueet ovat avainsana väestänsuojelussa. Kaikkien asukkaiden ja työpaikkojen työntekijoiden on teidettävä, mitä tietä kiinteistöstä pääsee ulos, jos normaalit poistumistiet eivät ole käytössä. Useinkin suurilla työpaikoilla tai asuntoyhtiöissä on tiloja, joihin ei suoraan voi kohdistua esim. radioaktiivista säteilyä, kellarit yms. Ne on syytä määritellä suoja-alueksi, jonne väestö kerätään suojaan ensi vaiheessa. Näissä ensi vaiheen suojissa on aina syytä olla nimetty ja koulutettu suojanvalvoja, jonka tehtävänä on pitää ihmiset suojassa ja tiedottaa viranomaisten jatkotoimista. On suunnattoman tärkeä asia, että kriisitilanteessa VSS-organisaatio toimii ja luo turvaa siviiliväestön keskuuteen. Se estää paniikin syntymisen.

Pysyviä väestönsuojia sen sijaan ei kannata rakentaa. Ihmisten sulkeminen vangeiksi väestönsuojiin ei ihan varmasti onnistu. Seuraukset sellaisesta ”kokeilusta” olisivat todella traagisia. Ihminen ei kestä eristystä, eikä vieraita ihmisä voi vangita väestönsuojaan ilman seurauksia. En tiedä, kuka idiootti on keksinyt ajatuksen suljetuista väestönsuojista, mutta voi sanoa, ettei niiden avulla pelasteta ihmiskuntaa.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Uskonnot ovat maailman syöpä.

Uskonnot pidättävät itsellään moraalikoodin, jonka mukaan vain jumalauskovaiset omaavat korkeamman moraalin, kuin ne, jotka eivät halua uskoa vanhaan partaiseen ukkoon pilven päällä. Uskontojen moraalikäsitys on sairas, eikä kestä lähempää tarkastelua. Ne ihmiset, jotka muodostavat moraalikäsityksensä loogisen päättelyn kautta, ovat huomattavasti enemmän elämän koodissa kiinni, kuin uskovaiset.

Ei kai liene uutta, miten kaikki ne yhteiskunnat joissa valtion virallisena oppina on uskonnon hegemonia, ovat taantuneet kansalaisoikeuksissaan ja myös taloudessaan. Vain Saudi-Arabia porskuttaa valtavien öljytulojensa avulla – vielä toistaiseksi. Mutta, kun öljytulot ehtyvät niin silläkin on edessään taantuvan talouden ja kriisien aika. Turkin tie huolestuttaa ja surettaa Turkin kansa, joka joutuu taas kantamaan niskassaan islamin uskonnon taakkaa.

On käsittämätöntä, kun vielä vuonna 2016 tehdään murhia uskontojen nimissä, ja aivan älykkäinä pidetyt ihmiset ”hurattavat” sairaisiin mielikuvitusjumaliin. Mistä tässä on kysymys? Olisiko niin, että uskonnot ovat eräs mielisairauden muoto, jota ei vain tunnisteta sairaudeksi? Eikö todellisuudentajun menettäminen yleensä ole merkki sairaudesta? Uskonto tarjoaa heikolle mielelle vapaalipun pois todellisuuden kahleista, jopa ilman huumeita tai viinaa. Helppo tie ulos arjesta.

Miten sitten uskontojen haasteisiin voisi vastata rationaalisen järjen asein? Se on aika vaikeata, jos edessä on mystisten uskomusten ja tarinoiden viidakko, jonka takana lymyilee ilkeä ja kostonhimoinen Jumala, joka joko tappaa tai lähettää lapsensakin tapettavaksi. Pienen ihmisen osa Jumalien maailmassa on synkkä. Tulkaa hyvät ihmiset pois sieltä taivasten valtakunnasta siihen piiriin, joka on luonnon itsensä tarkoittama kasvualusta järjen ja vapauden tiellä. Se on kysymysten ja oppimisen tie ilman taivaallista auktoriteettia.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti

Lisää senioriasuntoja Helsinkiin.


Helsingin kaupunki rakensi tuohon Herttoniemen ja Roihuvuoren rajoille uusia senioriasuntoja Abrahan Wetterin tielle, siis kaupungin vuokra-asuntoja. Kun sain ilmoituksen niin ajattelin, että haetaan avovaimon kanssa, kun hänen nimissään on tämä nykyinen kaupungin vuokra-asunto. Soittelin sinne isännöitsijäntoimistoon niin sanoivat, että kaikki meni jo ensimmäisen tunnin aikana. Niin suosittuja ne oli, enkä kerinneyt laittamaan hakemusta.

Olen pari kertaa ollut sittemmin taksilla kuskaamassa niitä seniorikansalaisia, jotka nyt asuu niissä taloissa, niin olen kysellyt miten viihtyvät jne. Ne seniorit on olleet niihin asuntoihinsa todella tyytyväisi, kun on kuulemma hiljaista ja rauhallista. Eikä niiden neliöhinnat ole sen pahempia, kuin näiden melumurjujenkaan. Helsingin pitäisi rakentaa huomattavasti enemmän senioriasuntoja, joihin ikäraja on 55-vuotta. Näihin meluluukkuihin kyllä riittäisi asukkaita ilman, että meitä senioreita näissä kiusataan.

Eläkeläiset maksaa veroja enemmän kuin moni Kelan vuokralainen. Vaikka eläkeläinen ei suoraan ole seniorin synonyymi, niin kyllä me jo varsinaisen työuran tehneet työeläkeläiset ollaan kaupungille myös tuloa tuottava ihmisryhmä. Lisäksi, jos kaikki eläkelulot ei menisi asumiseen, niin niitä palvelujakin voisimme myös käyttää ja siten työllistää. Nyt kun sote-soppa saadaan joskus keitettyä, niin silloin kaupungilla ei enää ole niitä sairasmenojakaan, kun sotessa (kuulemma) ne menot menee valtion pussista. Kannattaisi jotain satsata senioreiden asumiseenkin, nimenomaan vuokra-asuntoihin, kun ei kaikilla eläkeläisillä ole sitä omistusasuntoa, eikä paksua pankkitiliä.

Kategoriat: Jaakko Tuononen | Jätä kommentti