Lisää senioriasuntoja Helsinkiin.


Helsingin kaupunki rakensi tuohon Herttoniemen ja Roihuvuoren rajoille uusia senioriasuntoja Abrahan Wetterin tielle, siis kaupungin vuokra-asuntoja. Kun sain ilmoituksen niin ajattelin, että haetaan avovaimon kanssa, kun hänen nimissään on tämä nykyinen kaupungin vuokra-asunto. Soittelin sinne isännöitsijäntoimistoon niin sanoivat, että kaikki meni jo ensimmäisen tunnin aikana. Niin suosittuja ne oli, enkä kerinneyt laittamaan hakemusta.

Olen pari kertaa ollut sittemmin taksilla kuskaamassa niitä seniorikansalaisia, jotka nyt asuu niissä taloissa, niin olen kysellyt miten viihtyvät jne. Ne seniorit on olleet niihin asuntoihinsa todella tyytyväisi, kun on kuulemma hiljaista ja rauhallista. Eikä niiden neliöhinnat ole sen pahempia, kuin näiden melumurjujenkaan. Helsingin pitäisi rakentaa huomattavasti enemmän senioriasuntoja, joihin ikäraja on 55-vuotta. Näihin meluluukkuihin kyllä riittäisi asukkaita ilman, että meitä senioreita näissä kiusataan.

Eläkeläiset maksaa veroja enemmän kuin moni Kelan vuokralainen. Vaikka eläkeläinen ei suoraan ole seniorin synonyymi, niin kyllä me jo varsinaisen työuran tehneet työeläkeläiset ollaan kaupungille myös tuloa tuottava ihmisryhmä. Lisäksi, jos kaikki eläkelulot ei menisi asumiseen, niin niitä palvelujakin voisimme myös käyttää ja siten työllistää. Nyt kun sote-soppa saadaan joskus keitettyä, niin silloin kaupungilla ei enää ole niitä sairasmenojakaan, kun sotessa (kuulemma) ne menot menee valtion pussista. Kannattaisi jotain satsata senioreiden asumiseenkin, nimenomaan vuokra-asuntoihin, kun ei kaikilla eläkeläisillä ole sitä omistusasuntoa, eikä paksua pankkitiliä.

Kategoria(t): Jaakko Tuononen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *