Alvin alaraja nostettava Viron tasolle.

Ehdottomasti ja nopeasti olisi saatava Suomeen Viron kaltaiset verolait, ja esim. alvin alaraja nostettava 40 000€, kuten Virossa. Sillä olisi valtava potentiaali pienyrityksille ja esim. toiminimille, jotka työllistävät itsensä. 10 000€ ilman alvia ei riitä mitenkään yhden yrittäjän toimeentuloksi. Sellaisella liikevaihdolla ei voi vielä tulla toimeen, koska yrittäjän tulon voi laskea vain voitosta (menojen) vähennysten jälkeen.

Tietysti näin eläkeläisenä itsekin voin ”harrastaa” liiketoimintaa vain mielenkiinnosta, mutta moni suomalainen yksinyrittäjä haluaisi ja voisi jotenkin tulla toimeen, jos alvin alaraja olisi (edes) Viron tasolla. Jos Suomen ja Viron kustannustaso otetaan huomioon, niin Suomessa avirajan pitäisi olla noin 50 000€. Alle 50 000€ liikevaihdon yrityksillä ei ole merkitystä alv-kertymään, mutta sen merkitys yksin yrittävän toiminnassa ja toimeentulossa on aivan ratkaiseva.

Jos esim. kampaaja tai muu käsityöläinen, tai vaikkapa vanhusten hoitaja, voisi myydä palvelujaan ilman alvia 50 000€ saakka, niin takuulla sillä olisi valtava työllisyyttä edistävä vaikutus. Koska se merkitsisi suoraan palvelujen hintatason laskua ja siten myynnin lisääntymistä. Kaikki hyötyisivät, myös ne palveluja kipeästi tarvitsevat asiakkaat, kuten kotona asuvat vanhukset. Suomen tilanne ei helpotu, jos verolakeja ei uudisteta radikaalisti, ainakin alvin osalta pienyrittäjyyttä suosivaan suuntaan – kuten Virossa on tehty.

Varmaankin olette kuulleet sanonnan, ettemme voi selviytyä toistemme selkiä pesemällä. Mutta, jospa asia ei olekaan niin yksinkertainen, jospa voimmekin selviytyä ja työllistyä vain tuottamalla palveluja toisillemme? Tämä johtuu siitä, ettei työvoimaa enää tarvita suuria määriä teollisessa tuotannossa automaation ja robotiikan takia (ansiosta). Jos vain saamme pidettyä riistokapitalismin kurissa, niin ihmiskunta voikin siirtyä uudenlaiseen palvelutuotannon aikaan, jonka mahdollistaa tuotannon automatiikka ja robottien tekemä työ tuotannossa. Tämä kehitys etenee nopeasti, jos kehitys länsimaissa saa jatkua edelleen tieteen ja teknologaian kannalta ilman kulttuurin murroksia.

Tämä on tietysti mahdollista vain, jos vihreän taantumuksen halut eivät saa sijaa yhteiskunnassa. Tai uskontojen valta ei pääse rajoittamaan vapaata tiedettä. Lisäksi, kaikki kehitys ja edistys tarvitsee jatkuvasti lisää energiaa, ja sitä saadaan (rasittamatta luonnon ekologiaa) vain aineen itsensä peruselementeistä – ydinenergiasta. Energiasta, jonka avulla meidän tähtemme (aurinko) elättää meitä. Vihreiden hörhöilyt energiantuotannon ympärillä, on suuri uhka yhteiskunnan kehitykselle ja uskontojen tukahduttava vaikutus ihmisen järkeen, on lisäksi koko länsimaisen kulttuurin uhka.

Oikeastihan ihmiskunnan tarpeet ja kehitys pitäisikin nähdä Universumin väistämättömänä kehityksenä ja jatkumona, koska vain ihmisaivojen kautta Universumi saa merkityksensä. Tämän kehityksen (tieteellis/teknisen) kehityksen lopputuloksena voi olla vain ihmimielen täydellinen sulautuminen lähtökohtaansa – Universumiin, ja tiedostus, jossa minuuden harhat eivät enää häiritse. Sehän on ollut nähtävissä koko ajan, vain seuraamalla yhdentyvän teidostuksen kehitystä tekniikan ja tiedonvälityksen alalla viimeisen 50-vuoden aikana.

Kategoria(t): Jaakko Tuononen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *