Suomessa ei enää ole sananvapautta.

En olisi uskonut, mutta pakko on. Me olemme olleet sokeasti sellaisen hyvinkin koukuttavan sosiaalisen median orjina, joka toimii kuten entiset NKVD tai Gestapo. Syylliseksi leimataan kysymättä syytetyltä mitään. Tai ei edes syytetä. Ilmiantajat kyttäävät ja salainen toverituomioistuin tekee päätöksensä salassa. Alkeellisinkin oikeusperiaate on facebookin hallitsijoille tuntematon käsite. Tällaisten menettelytapojen vallitessa, on aika kornia puhua mistään yhteisöstä tai sen arvoista.

Miten on selitettävissä, että kommenttini erään emeritusprofessorin päivitykseen johti tunnukseni sulkemiseen? Siinä päivityksessä oli linkkinä Jyväskylän Yliopiston professorin julkaisu Oikea-Mediassa. Linkki: http://beta.oikeamedia.com/o1-75907 Tämä johti Facen Gestapon iskuun. En olisi saanut kommentoida professorin tekstiä, joka suoraan liittyi aiheeseen.

Elämme merkillisiä aikoja. Sananvapaudesta puhutaan syvällä rintaäänellä, mutta oikeasti sanomisen vapautta ei Suomessa enää ole. On noussut erikoinen suojeltujen aiheiden ryhmä, jotka ovat täysin arvostelun ulkopuolella. Näitä ovat esim. homoseksualismi tai Islam. Halla-aho tuomittiin, kun hän analysoi Islamin uskontoa. Hän ei edes kritisoinut. En minäkään kritisoinut, totesin vain mielipiteenäni asioiden tilan. Mielipiteitä ei siis enää saa olla? Tai saa, jos ne on ”oikeita” mielipiteitä. Kysyn, mikä tässä minun kommentissani professorin tekstiin on vihapuhetta? Pidätän itselläni oikeuden arvostella kaikkia uskontoja. Kaikkia elämän ja yhteiskunnan ilmiöitä ja ismejä.

No, oikeastaan olen aivan tyytyväinen, vaikka hyviä keskustelukumppaneita menikin. Nyt ymmärrän paremmin, ja osaan tähän minuun kohdistuneeseen viha-actioon suhtautua. Silmäni avautuivat todellakin. Suomessa ei enää ole sananvapautta. En kuitenkaan aio lopettaa vapaan miehen oikeuttani sanoa mielipiteeni. Teen sen sitten täällä omalla web-saitillani. Tänne saa tunnuksen, kun ilmoittaa minulle, niin teen sen tänne ja pääsee kirjoittamaan. Email: kirjoittaja@vapaamedia.fi

Kategoria(t): Jaakko Tuononen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *